Jeg er fra 1975, mor til 2 dejlige piger, Anne-marie fra 2001, og Emma fra 2002. 
Sammen med min kæreste Steffen, har vi et dejligt fristed, en stråtækt landejendom fra 1824.


Mit navn, Monibe, har jeg fra min far, som var irakker (er desværre ikke hos os mere) så derfra mit navn. Jeg er også født og opvokset i Danmark, og min mor var dansk (hun er her desværre heller ikke mere) så jeg har 2 kulturer under neglene. 

Jeg prøver så godt jeg kan😋 at lave sund og varieret mad (også arabisk).
De syntes det er skønt med anderledes og sund mad, og det mener jeg, at børnene har godt af at prøve.

Jeg har altid beskæftiget mig med børn, enten på den ene eller anden måde, (syntes simpelthen bare de er for dejlige). Har mange mindre søskende (3 stk.), så der var altid brug for en ekstra hånd derhjemme!

Jeg har været kommunalt ansat som dagplejer siden januar 2007, og blev privat dagplejer i august 2008.

Hvis I vælger privat dagpleje har jeg ikke gæstebørn, og kan ej heller tilbyde gæsteplejer til jer ved ferie og sygdom, men jeg synes ikke I skal se det som en begrænsning i jeres valg.
Det er kun tale om få dage mod alle andre dage, hvor I har et barn der er glad, tryg og veltilfreds.

Min målsætning med den private dagpleje er at skabe et sundt og trygt miljø, hvor der er rart at være, og der skal være plads til alle.


Vi private dagplejere skal på samme niveau som de kommunale pasningstilbud, arbejde med læringsmiljøer, så vi indholdsmæssigt tilbyder det samme.

 Jeg har skrevet under hvert punkt hvordan jeg arbejder med temaerne.

De 6 temaer der skal arbejdes med. 

1. Alsidig personlig udvikling 

Barnet bliver utroligt stolt når det får lov til at hjælpe med de dagligdags gøremål, det kan være at tømme opvaskemaskine eller gå ud med skrald.
Der kan også være glæde ved at have f.eks kjole på, eller dele et stykke legetøj.
At kunne tisse på potte.
At spise og drikke selv.
Bare glæden ved at kunne det hele selv, er jo fantastisk. Jeg støtter børnene i at blive så selvstændige/selvhjulpne som muligt, inden de skal begynde i børnehaven. 

 

2. Social udvikling

Børnene lærer at begå sig sammen med en lille flok børn fra 0-2,9 år. Jeg vil sige de nærmest "vokser" med opgaven, fra de starter til de slutter. Børnene lærer rimelig tidligt om konfliktløsning.
Det er også vigtigt at de selv får lov at løse mindre konflikter med hinanden. Men der kan til tider være behov for jeg griber ind :o) 
Børnene har ikke udviklet sprog endnu (ca indtil 1 1/2- 2 års alderen) og det kan godt give frustration hos det enkelte barn, hvis andre ikke forstår, og kan give sig til udtryk i enten at rive, bide eller slå. 
Jeg lærer dem at sige fra når der er noget de ikke bryder sig om. 

Det er vigtigt at støtte barnet i at blive selvstændig, det kan til tider være svært at dele en enkelt voksen med 3 andre.

 

3. Kommunikation og sprog

Vi synger om tal, former og farver. Og der snakkes på livet løs om den lille sommerfugl der kom flyvende forbi. Eller koen som ikke gider komme på marken, fordi den har mere travlt med at spise græs. Det er tit det der fylder i barnets lille univers. Faktisk skal der ikke så meget til, før at det er helt overvældende og fantastisk. Og tænk sig, det skal mor eller far vide når de kommer og henter mig :O) 

 

4. Krop, sanser og bevægelse

Jeg har tumlemåtter til indørs brug, der styrker motorikken og børnene elsker at lave gymnastikbaner som de kan kravle og hoppe på. 

Vi både tegner, leger med perler og bager vores egne sjove boller.

Vi er ude stort set hver dag, da vi har en dejlig stor grund og lille skov, så vi oplever alle årstiderne på egen krop. 

 

5. Natur, udeliv og science.

Her er alt hvad hjertet begærer af småkravl, fugle og dådyr, jeg er ikke bange for at tage en edderkop i hånden, og vise børnene at de ikke er farlige dyr.

Børnene er også med på "udflugt" når der skal samles bær eller frugter, og de smager om det nu også er rart at få i munden, at plukke nu eller vente til de er modne.

 

6. Kultur, æstetik og fællesskab.

Der bliver holdt fødselsdage for børnene, og vi fejrer påske, jul og andre højtider.

Vi er på tur hos andre dagplejere, så vi lærer nye børn i andre omgivelser at kende.

 

 Jeg arbejder med mange emner hver dag, måske er de ikke lige nævnt her, så kom og spørg. Jeg bliver også mere erfaren jo længere tid jeg har arbejdet med børn, og er der et emne jeg ikke er helt velbefaren i, låner jeg bøger der kan belyse det. Jeg har også god kontakt til andre dagplejere, så vi kan "sparre" lidt med hinanden.Jeg bliver tit spurgt om jeg ikke syntes det er enormt hårdt at have 4 børn under 3 år.
Det kommer jo an på situationen, er der f.eks. 2 syge, der er kede af det, kræver det jo noget ekstra. Og når et nyt barn skal køres ind (starte). 


Men det er jo ingenting i forhold til alle de dage, vi har ved at glædes ved hinanden, legene, sangene, dyrene, naturen, ja livet, tænk positivt.I skal oplyses om at jeg har tavshedspligt, så kom til mig hvis der er noget, som kan have betydning for barnets trivsel, og så tager vi den derfra.
Børnene skal også have et valg, det vil komme til udtryk, på den ene eller anden måde hvis de mistrives.

Jeg forventer, at hvis I som forældre vælger min dagpleje, så er I med til at samarbejde positivt, og ligeværdigt.
At vi respekterer hinanden
 på en åben og ærlig måde.
At vi alle har plads til forskelligheder.
 
Jeg glæder mig til at høre fra Jer !